A Maros-Körös Köze Oktatási és Kulturális Egyesület 2009 szeptemberében hirdette meg meseíró és meseillusztráló pályázatát magyar és határon túl élő gyerekek számára. Az NCA-NK-09-F-0075 magyarországi civil szervezetek európai integrációs, nemzetközi és határon túli magyar civil kapcsolatainak támogatására kiírt pályázat megnyerése után nem volt kérdéses, hogy teljesülhet a gyerekek és az őket támogató szülők és pedagógusok közös álma: egy gyerekek által írt és illusztrált, valódi mesekönyv elkészítése.
Az egész éves munka gyümölcsét 2010 május 7-én vehették kezükbe annak alkotói: ekkor került sor egy háromnapos rendezvény keretein belül A mi meséink című mesekönyv ünnepélyes könyvbemutatójára. A nevezetes eseményre nemcsak Orosházáról, hanem az ország több részéről, és a határon túlról is érkeztek a meséket nem csak olvasni, hanem írni is tudó gyerekek. A színvonalas műsorról a Vörösmarty Tagintézmény 3.a osztályosainak előadása gondoskodott, majd pedig Berg Judit írónővel és az ő csodálatos mesevilágával ismerkedhettek meg a gyerekek. De a legnagyobb élmény valószínűleg mindenki számára az új mesekönyv kézbevétele, lapozgatása, olvasgatása, majd a bemutató utáni dedikálása volt…
 

A bejegyzés trackback címe:

https://iskolahirado.blog.hu/api/trackback/id/tr182048636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása